Frågor & Svar

Undrar du något om Turin eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med svar.

Har ni några tips på vad man ska köpa om man besöker Turin?
Turin är inte den bästa shoppingstaden i Italien för att shoppa modevaror. Det finns dock flera mindre, och väldigt dyra, designerbutiker runt om i staden. I Turin rekommenderar vi att du handlar vin och choklad.

Är Turin en säker stad?
Ja, relativt… Håll dig undan från Porta Nuova-området (tågstationen) som kan vara ganska osäkert på den östra sidan. Även områdena i och i närheten av Porta Palazzo kan vara mindre säkra, speciellt på de mindre gatorna. Annars ska du alltid vara uppmärksam på ficktjuvar som härjar överallt där det är folktätt.

Vart kan jag hyra bil?
Alla större biluthyrningsfirmor har ett bås/kontor i Turins internationella flygplats. De ligger framför inrikesflygterminalen på gatunivå.

Kan jag använda ladda min mobil eller använda min hårtork i Turin?
Ja, Turin har samma eluttag som här. Så det går hur bra som helst att använda dina elektroniska produkter i Turin!

Vad är Heyselkatastrofen för något?
De är en mycket sorlig incident som hände den 29 maj 1985 under finalen av Europacupen mot Liverpool på Heyselstadion i Belgien. En vägg kollapsade i arenan och dödade 39 supportrar. Juventus har fått kritik för att inte ha satt upp något minnesmärke för de döda.

Är det dyrt att ringa hem?
Nej, det kostar lika mycket som hemma i Sverige då Italien tillhör EU. Dock kan den mängd datasurf du har, vara mindre när du reser utomlands. Kontakta din mobiloperatör vad som gäller med ditt mobilabonnemang eller jämför direkt på https://abonnemang.se/mobilabonnemang/